Културния календар на Разград за месец Април

През Април ще имате възможността да се насладите на разнообразни мероприятия. Можете да научите повече за културния календар на града ни в следващите редове:

На 11 април от 19:00 часа в Общински културен център ще се проведе концерт-спетакъла „25 години с краля на баладите Орхан Мурад” – в съпровод от оркестъра и балетния състав на ТМЦ – Кърджали.

YouTube

На 12 Април пък от 17:30 часа в Регионална библиотека ”Проф. Боян Пенев” ще може да видите откриването на Пътуваща изложба „Adam Art” на Адам Фикет, с Унгарски културен институт.

От 13 до 30 април ще можем да се насладим на Изложбата „Българската история в художествено слово и образ”, от фонда на РБ”Стилиян Чилингиров”- Шумен, която ще гостува на Регионална библиотека ”Проф. Боян Пенев”.

На 18 април в 19:00 часа в Общински културен център започва ТМЦ – Разград – Разградска филхармония „Проф. Д. Ненов”: „Моите неизпратени писма” – концерт-спектакъл с Тони Димитрова; идея и сценарий: Юлия Манукян; режисьор: Тодор Мадолев; оркестрации: Георги Милтиядов; диригент: Левон Манукян.

Можете да гледате „І-ви Национален фестивал на танцовия театър Разград 2018“ в Народно читалище “Развитие1869“ Театрална сграда на 19 април между 15:00 и 20:00 часа, както и на 20 април между 10:30 и 20:00 часа.

Отново на 19 април, но от 19:00 часа в Народно читалище “Развитие1869“ Театрална сграда ще се проведе „Помощ, жена ми е луда“-юбилеен спектакъл на Христо Гърбов. От 18:30 часа пък може да посетите Концерт на Веселин Маринов – Национално турне, който ще се проведе в Зала Общински културен център.

На 27 април гостува Драматичен театър – Търговище с два спектакъла. Първият е от 11:30 часа – детския спектакъл „Тримата братя и ламята” по текст на Кольо Карагеоргиев; Режисьор: Съби Събев; Сценография: Галина Абаджимаринова; Хореограф: Виолета Желязкова. Вторият пък е от 19:00 часа – комедийния спектакъл „Сватбен маратон” по Виктор Ляпин; Постановка: Владимир Петков; Сценография: Галина Абаджимаринова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе