Филмите, които ще гледаме тази пролет

През следващите месеци ще видим премиерите на филми като „Отмъстителите: Война без край“ и „Дедпул 2“, както и на „Соло: История от Междузвездни войни“.

Ако сте почитатели на емоционалните истории, които са една идея по-близки до кризите на реалния живот, тази пролет също няма да ви разочарова. От супергеройските филми, през биографичните драми психотрилъри, до класически адаптации по Чехов.

YouTube

Тихо място / A Quiet Place 

Да снимаш филм на ужасите без думи е нелека задача. A Quiet Place показва семейство, принудено да оцелява, без да говори и без да вдига шум, за да се спаси от зли същества, които проследяват жертвите си по звукови сигнали. Освен че е режисьор и съавтор на сценария, Джон Красински се изявява и пред камерата заедно със съпругата си Емили Блънт.

Отмъстителите: Война без край / Avengers: Infinity War 

Всички любими супергерои на Marvel се събират в един епичен филм, за да се сблъскат с Танос – злодеят от „Пазителите на Галактиката“, който търси камъните на безкрайността. Дори да не се фенове на екшън-фентъзитата, заслужава си да гледате „Отмъстителите“ заради мащабния му заряд.

You Were Never Really Here 

Хоакин Финикс играе в ролята на травматизиран ветеран, който издирва изчезнали момичета. Един от случаите, по които той работи, обаче излиза от контрол, а Финикс се оказва в центъра на заговор, чието разследване може да му струва живота.

Дедпул 2 / Deadpool 2 

Райън Рейнолдс се завръща в ролята на супергероя с патологично чувство за хумор, за да се сблъска с диаболичния злодей Кейбъл (Джош Бролин).

Къде е Кира? / Where is Kyra? 

Мишел Пфайфър прави една от най-добрите си роли в последните години във филма „Къде е Кира?“. Героинята й е жена на ръба на нервна криза, потисната от финансовите си проблеми, оцеляваща благодарение на доходите на болната си майка. Когато възрастната жена умира, обаче, Кира се принуждава да се сблъска с още по-драстична действителност. Това е история за любовта, загубата и крайностите, до които човек може да стигне, за да оцелее.

Соло: История от Междузвездни войни / Solo: A Star Wars Story 

Пролетният кино-сезон няма да бъде пълен, ако не се спомене поредния епичен филм от вселената на „Междузвездни войни“. В ролята на младия Хан Соло влиза звездата от „Аве, Цезаре!“ на Братя Коен Олдън Ерънрайх, а негови партньори са Доналд Глоувър в ролята на Ландо Калризиан и Йонас Суотамо като Чубака, както и Уди Харелсън, Фийби Уолър-Бридж, Емилия Кларк, Танди Нютън и Пол Бетани. Режисьор на филма е Рон Хауърд.

Непокорство / Disobedience 

Филмът по романа на Наоми Олдерман разказва историята на 32-годишната Ронит (Рейчъл Уайз), изключена от своята ортодоксална еврейска общност в Лондон заради връзката си с друга жена (в ролята: Рейчъл Макадамс). Години по-късно Ронит се връща обратно, посрещната е с топлина и добро отношение от старите си познати, но отново се сблъсква с проблема със забранената любов.

Книжен клуб / Book Club 

Четири възрастни жени възраждат брака си, личния си живот и сексуалната си философия, след като започват да четата „50 нюанса сиво“ в книжния си клуб. В главните роли ще видите звезди като Даян Кийтън, Джейн Фонда, Кандис Бъргън и Мери Стийнбъргън.

Тъли / Tully 

След болезнено-смешния фим Young Adult („Младите възрастни“), Чарлийз Терон и режисьорът Джейсън Райтман отново се срещат в драматичната комедия „Тъли“. Филмът проследява отношенията между майката на три деца и детегледачката им. Бъдете готови за нова доза от същия саркастичен хумор, който превърна Young Adult в хит през 2011 г.

Чайка / The Seagull 

Адаптацията по класическата драма на Чехов събира на екран две от най-добрите актриси: Анет Бенинг и Сърша Ронан. Бенинг влиза в ролята на Ирина Аркадина, залязваща актриса, която запознава партньора си с младата Нина – въпреки че синът на Аркадина Константин е влюбен в момичето. Резултатът е трагичен сблъсък на любов, разочарования и самота.

Чапакуидик / Chappaquiddick 

Историческата драма припомня трагичния инцидент от 1969 г., при който братът на Джон Кенеди – Тед – катастрофира с автомобила си край мост на остров Чапакуидик. Въпреки че Кенеди успява да се спаси, на място умира 28-годишната Мери Джо Копекни. Вместо да даде пълни обяснения за случилото се, Тед Кенеди е принуден от семейството си да покрие инцидента, за да спаси политическата си кариера.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе