Седмицата идва със слънце

Летни температури, достигащи на места до 30 градуса, ни очакват през последната седмица на април, показва прогнозата на синоптиците от НИМХ към БАН.

Днес ще бъде предимно слънчево и топло. Около и след обяд над североизточните и над планинските райони в Югозападна България ще се развива купеста облачност, но само на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб вятър, в по-голямата част от страната от северозапад, в източните райони – от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в Русе – около 27 градуса.

YouTube

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места по Северното Черноморие ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър, който ще се ориентира от изток-североизток. Ще се затопли и максималните температури ще са между 18° и 23°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Във вторник и през нощта срещу сряда, както и към края на седмицата, когато ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. Във вторник преваляванията ще са на отделни места, докато към петък-събота въздушната маса над страната ще е по-нестабилна и валежите ще са по-интензивни и на повече места, главно в Западна и Централна България.

Минималните температури най-често ще са между 9° и 14°, а дневните през повечето дни – между 25° и 30 градуса.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе