Областта отбеляза празника с тържества

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на три тържествени събития по случай 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.

На 23 май г-н Хюсмен присъства на тържествена сесия на Общински съвет-Исперих, където за приноса им в развитието на обществено-културния живот на общината с отличието „Почетен знак на град Исперих” бяха удостоени  15 учители, училищни директори и културни дейни. Тържественото заседание завърши с концерт на певицата Тони Димитрова.

YouTube

Тази сутрин Областният управител сподели празника на ученици и учители от ОУ”Васил Априлов”-Исперих, а по-късно се включи и в тържествата в областния град. Заедно със заместник областния управител Нурие Црънгалова г-н  Хюсмен поднесе венец пред паметника на учениците на Светите братя Кирил и Методий на площад „Възраждане” в Разград, гост на тържеството бе и заместник областният управител Евгени Драганов. На тържеството, организирано от община Разград, празнично слово произнесе кметът д-р Валентин Василев, след което заедно с председателя на Общински съвет-Разград Стоян Ненчев връчиха наградата „Златен Пегас” на Иван Дойнов, „Никола Икономов” – на Александър Христов, Петко Антонов и Георги Атанасов, „Студент на годината” – на Магдалена Тодорова, а „Отличник на випуска” – на 28 зрелостници. Венци и цветя бяха поднесени от: кмета д-р Валентин Василев и заместник-кмета Ердинч Хасанов, архиерейския наместник отец Георги, депутата Денчо Бояджиев, от името на евродепутата Асим Адемов, на депутата Десислава Атанасова, политически сили от област Разград, от ученици и учители от разградски училища и културни институции, граждани.

Честит празник от Разград 🙂

Публикувахте от Danche Bozadjieva в 24 май 2018 г.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе