Гюнай Хюсмен връчи подаръци на деца от ДГ“Славейче“

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен връчи подаръци на децата от ДГ“Славейче“ в Разград, които участваха в организирания от него конкурс за детски рисунки „Великден през моите очи“.

Посещението на г-н Хюсмен бе приятна изненада както за малчуганите, така и за преподавателите им. Областният управител избра да посети детското заведение неочаквано, за да види как се работи на практика в него, без предваритена подготовка за гости. Подаръците не са закупени със средства от държавния бюджет, предоставянето им не бе включено в регламента на конкурса и е само за участниците във възрастовата група на най-малките – 6-годишни, за да ги стимулира да продължат да развиват творческите си умения. Подобни подаръци ще получат и децата от другите детски градини в областта, които по-масово са участвали в конкурса.

Подаръците са раници, тъй като на по-голямата част от малките художници им предстои да тръгнат на училище  тази година. В раниците има скицник, водни боички и пастели.

Малките художници от ДГ“Славейче“, участвали в конкурса „Великден през моите очи“, са 18, от тях 9 бяха на градина в днешния ден и лично получиха от г-н Хюсмен подаръците си, останалите ще си ги получат от ръководството на детската градина заедно с грамотите за участие. Малчуганите се зарадваха на подаръците, които ще са им полезни за първия учебен ден.

Директорът на детската градина Младенка Ботева също благодари на Областния управител Гюнай Хюсмен за жеста към възпитаниците на ДГ“Славейче“. Показа му при какви условия се отглеждат близо 160-те деца, сподели необходимостта от някои ремонтни дейности в сградата. Г-н Хюсмен поздрави педагозите от ДГ“Славейче“ за усилията, които полагат във възпитаване на бъдещето на България и на Разград и им пожела да са здрави, удовлетворени от труда си и обичани от възпитаниците си и техните родители.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе