Предстои похода “По пътя на четата на Таньо войвода”

Предстои 33-ти поход “По пътя на четата на Таньо войвода”. Походната колона ще бъде в гр. Разград на 31.V.2018 г в 17:00 ч пред паметника на Христо Ботев.

Там участниците в похода ще бъдат посрещнати от символичните домакини от едноименното училище с директор Стойчо Стойчев, който е член на КПД „Родно Лудогорие” и съорганизатор на похода.

YouTube

Мероприятието е с национален статут, под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев. От 18:00 ч пред мавзолея ще се проведе преглед на маршевата и патриотична песен. До момента участие са заявили 35 маршеви групи, както и Детско-юношеската школа на ФК „Лудогорец”. Председател на комисията е подполковник Калчовски.

Специални гости ще бъдат музикантите: Теодосий Спасов – кавал, Пейо Пеев – гадулка, Генадий Рашков – тъпан, Иван Георгиев – гайда и Християн Цвятков – китара. От 19:00 ч в читалище „Съзнание – 1891”, гр. Исперих. Те ще изнесат концерт, на който са поканили гражданите и гостите от област Разград – вход свободен. На 1.06.2018 г. в гр. Попово от 16.00 ч в читалище „Св.св.Кирил и Методи – 1882“ ще се проведе семинар на тема: „Балканите и Русия“ – лектор: проф. Христо Матанов – СУ „Климент Охридски“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе