Организира се фестивал „Цветна фурия“

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен подкрепи инициативни млади хора в организирането на Младежки фестивал „Цветна фурия“.

Тония Пенчева и Мария Димитрова от Младежкия парламент към СНЦ“Фабрика Детските мечти“ се срещнаха днес с г-н Хюсмен, за да му представят идеите си. Те планират да проведат събитието на 29 юни в Градския парк.

YouTube

Фестивалът е посветен на възможностите за занимания в свободното време на младите хора в Разград, в шатри в Градския парк ще бъдат представени различните извънучилищни форми за обучение в областния град, предвидени са и занятия, игри и беседи от любими за тийнейджърите популярни лица като влогъра Мирела Лилова. Между 11,00 и 18,00 ч. са предвидени и танци на открито, игра „Търсене на съкровища“, „Арт щафета“. За 18,00 ч. е насрочен концерт в парка, тогава ще бъдат наградени и победителите в игрите, атракцията ще е хвърляне на цветен прах, което ще се случи три пъти през тази вечер.

Областна администрация пое ангажимент към осигуряване на озвучаването на събитието, както и на награди за авторите на най-добрите рисунки на асфалт. Областният управител предостави и лични 100 лева за почерпката на организаторите след събитието, г-н Хюсмен пожела успех на младите хора и ги поздрави за активността и креативността, които проявяват в организирането на събития за общността.

Младите хора са получили съдействие и от община Разград, откъдето са им предоставили шатри и логистика относно тях.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе