Станчо Станчев бе удостоен с почетното звание

Поредното признание за Капанския ансамбъл дойде навръх 24 май – Деня на на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Оркестрантът – солист на ансамбъла Станчо Станчев, бе удостоен с почетното звание „Деятел на културата 2018“.
Наградата си той получи лично от кмета на Разград д-р Валентин Василев на тържествена церемония в Художествената галерия „Проф. Илия Петров“.

YouTube

Солист на много инструментални сюити, сюити за солисти и оркестър, но негова визитка и запазена марка е „Станчовата” – сюита за солисти и оркестър по музика на Цветан Цветков. С това произведение Станчо вдига на крака и взривява публиката, като свири на хармоника, свирка, слюда и гъдулка, пее и играе…На 25 февруари 2015 -та , в зала 1 на БНР Станчо беше представен в най-новият проект на Българското национално радио – „ИЗКУСТВОТО НА КОНЦЕРТМАЙСТОРИТЕ“, когато на една сцена взеха участие най-изявените инструменталисти от фолклорните ансамбли на България. Станчо ревниво пази автентичния облик на българската народна музика, като продължава да съхранява българските фолклорни традиции, но най-важното е, че заедно с Капанския ансамбъл популяризира и разпространява българската народна музика у нас и в чужбина и кара хората да се чувстват по много специален начин, за да станат част от нещо голямо и важно – българския народен фолклор!

С художествено – творческия си опит Станчо Димитров Станчев е достойно лице на Капанския ансамбъл и на културата на Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе