Операция на TISPOL разкри 1666 нарушители за седмица

„Пътна полиция“ e проверила 5311 товарни автомобила и 1679 автобуса в рамките на операция по линия на TISPOL – Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“.

Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

YouTube

Акцията се проведе от 14 до 20 май и се проверяваха основно камионите и автобусите. В хода й са установени общо 1666 нарушения. На 44 от проверените моторни превозни средства е наложена забрана да продължат движението си. За сравнение – в предишното издание на операцията, проведено през месец февруари тази година, проверените товарни автомобили са били по-малко, а именно 3673. Тогава са констатирани 834 нарушения, а на 14 МПС е наложена забрана да продължат движението си.

При автобусите общия брой проверени превозни средства е 1679 и са установени общо 310 нарушения. За сравнение, при проверките през месец февруари, броят на проверените возила е бил – 1095, но нарушенията са били значително по-малко – 194.

Наблюдава се увеличение на нарушенията по почти всички показатели, но няма нито един случай на управление след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

В операцията, освен представители на „Пътна полиция“, участваха служители на „Криминална полиция“ и „Икономическа полиция“, и на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“.  

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе