Абитуриентка от Център за настаняване от семеен тип в Разград разказа на кмета и екипа му за приема при президента

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и заместниците му Галина Георгиева и Ердинч Хасанов поздравиха абитуриентка, която е била водеща на приема в Президентството на 30 май.

Божана Атанасова завършва 12 клас в Професионалната гимназия по облекло в Разград. Тя е потребител в Центъра за настаняване от семеен тип без увреждания с директор Клавдия Георгиева .  Божана разказа, че  е участвала във фестивал на красотата в Пловдив на Кристиан оф Рома. Там е забелязана от организаторите. По инициатива на президента „Подкрепи една мечта“ насочена към деца от социалните домове Божана получава покана да води приема в Президентството, заедно с още едно момче от Пловдив. Момичето от Разград приветства гостите – абитуриенти в неравностойно положение от цялата страна, които са гости на събитието. По-късно Божана е и част от бала, като е официален гост на масата на Румен Радев.

YouTube

Тя получава покана и от организаторите на фестивала по красота Кристиан оф Рома, да запише шестмесечен безплатен курс по фризьорство. Божана вече обмисля, какво ще учи след матурите.

 „Винаги ще имаш нашата подкрепа“, коментираха кметът д-р Василев и зам.-кметът Ердинч Хасанов.

„Благодаря на г-н Хасанов  за чудесната екскурзия в София, той ме заведе да видя почти всички забележителности“, сподели момичето.

„С малки крачки ще постигаш много, стига да знаеш накъде искаш да вървиш“, каза зам.-кметът Галина Георгиева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе