КЗК глоби фирма с 30 000 лева

Комисията за защита на конкуренцията наложи санкция в размер на 30 000 лева за извършено нарушение на разпоредби от Закона за защита на конкуренцията на „Ивентас“ ЕООД.

То се изразява в неизпълнение на задължението за съдействие по време на проверка на място в помещенията на дружеството, осъществена от служители на КЗК, съобщиха от Комисията.

YouTube

По време на проверката са допуснати редица закононарушения от страна на „Ивентас“ ЕООД. Извършени са не едно, а няколко нарушения на задължението за оказване на съдействие в хода на извършената проверка на място, чрез които „Ивентас“ ЕООД е затруднило провеждането й и напълно е възпрепятствало Комисията при упражняване на правомощията й по отношение на значителна и най-съществената част от търговските документи и кореспонденция на ответното дружество.

Дружеството не е предоставило своевременен достъп до служебна цифрова и електронна информация, в това число до служебния компютър и до електронна поща на управителя. Поведението на компанията е тежко нарушение на задължението за съдействие, за което е наложена санкция.

Решението подлежи на обжалване.

Проверката в офиса на „Ивентас“ ЕООД“ е направена на 25 април в рамките на образуваните производства за установяване на евентуално извършено нарушение от страна на „Ивентас“ ЕООД и „Смарт СМ“ ООД, изразяващо се в определяне на препродажни цени на търговците на дребно на продукти, свързани с отглеждането на бебета.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе