Проведоха се разговори на кръгла маса за борба с наркотиците

Заместник-кметът на Община Разград Ердинч Хасанов откри днес /15 юни/ кръгла маса на тема: „Доброто взаимодействие между институциите в борбата с наркотиците“. Събитието е организирано от Община Разград, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към него.
„Днешната инициатива е организирана по повод 26 юни – Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик с наркотици. Милиони хора по света стават жертва на наркотиците, затова на този ден всички казваме „Не“ на употребата им“, каза на откриването Ердинч Хасанов.
Той допълни, че в Общината работи комисия за превенция на употребата на наркотици, има създадени превантивни клубове в почти всички училища и ангажираните с проблема хора се стараят да създават на децата хубави инициативи, да се занимават с полезни и позитивни неща.
„Всеки ден четем новини, свързани с употреба на наркотици, за нови видове наркотици. Затова имаме нужда от по-широка обществена подкрепа, особено по отношение на родителите.
Затова сме събрали всички институции, които имат отношение към проблема, в един непринуден разговор да поговорим за опасността от наркотиците.“, каза още Хасанов.
Гости на форума бяха инспектор Петьо Петков – сектор „Наркотици“ към СДВР и Люба Стоянова- експерт в Националния център по наркомании.
На събитието присъстваха още общински съветници, ученици от превантивните клубове, психолози, учители, директори на училища, родители, представители на МВР.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе