Опасна игра отново дебне във Фейсбук

За нова опасна игра в интернет сигнализираха родителите. 14 – годишно момиче бе открито от полицаи на АМ „Тракия“ между мантинелите. В играта участват и по-малки деца, стана ясно в репортаж в сутрешния блок на Нова телевизия.

Пред „Здравей, България“ майката разказа, че дъщеря й е намерена от полицаи, благодарение на човек, който случайно ги е видял и е подал сигнал, на МА „Тракия“между мантинелите посока Чепинци. Тя е била заедно с още двама нейни приятели и тримата са търсили ковчеже от игра във Фейсбук. Предишният ден пък били, по думите на майката, в района на манастира „Св. Мина“. В това ковчеже трябвало да има съкровище, казало детето на майката.

YouTube

Играта била такава, че намериш ли ковчежето – взимаше нещо и оставяш нещо.

Днес играта е изтрита от майката. Тя отправи призив към всички родители да следят внимателно децата си.

Друг случай пък е на 11-годишният Калоян, който изгори ръката си, изпълнявайки инструкциите на предизвикателството „Сол и лед“, което то открило съвсем свободно в интернет, стана ясно в сутрешния блок на Нова телевизия.

Днес Калоян вече е претърпял три интервенции. Предстои му четвърта в „Пирогов“. Заради предизвикателството той ще има белези за цял живот.

При тази игра е трябвало детето да си посоли със сол ръката, а след това да сложи отгоре лед. Калоян е направил е три пъти това. Идеята на играта била да се разбере колко е висок прагът на болка.

В следствие на експеримента, Калоян е получил синина на ръката си, а после и големи мехури. В „Пирогов“ лекарите са установили, че момчето е с тежка форма на измръзване, тъй като при смесването на сол и лед се получава химична реакция, при която температурата пада до -21 градуса.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе