Областният управител бе гост на прием за Националния празник на Франция

Снощи областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на тържествен прием по случай Националния празник на Франция 14 юли. Домакини на събитието бяха Н.Пр. Ерик Льобедел – посланик на Република Франция в България и почетният консул на Франция във Варна Недялко Неделчев.

YouTube

Приемът се проведе в градината на Военноморското училище „Н.Й.Вапцаров” във Варна, в него участваха и представители на „Алианс франсез”-Варна. Тържественото събитие започна с изпълнение на химните на Република Франция и Република България от Представителния оркестър на Военноморските сили на Република България, последва приветствие от Н.Пр. Ерик Льобедел към гостите – представители на местните и регионални власти от Североизточна България, на бизнеса, общественици, франкофони.

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен поздрави Н.Пр. Посланика на Франция с празника на страната му и пожела тържествата да продължат и в неделя, 15 юли, когато националният отбор на Франция играе на финала на Световното първенство в Русия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе