Жена от ромски произход нападна с юмруци медицинска сестра

Пореден случай на нападение над медицинско лице. Този път срещу дежурна сестра в спешното отделение на болницата в Горна Оряховица. Инцидентът е станал в четвъртък през нощта, а по случая е образувано бързо производство.

Сестра Нела Радева имала нощно дежурство в спешното отделение на болницата. В 3 часа след полунощ там била приета възрастна жена с диабетична криза, а с нея били още шестима придружители, всичките от ромски произход. 

YouTube

Единият от придружителите ме попита какво е състоянието на жената, какви са ѝ изследванията, аз казах: лекарят ще ви даде обяснения. При което след мен чувам викове и крясъци „Какво ти струва ма, да дадеш обяснение„. В момента, в който извадих едно стъклено шише, за да пия чай, въпросният човек влезе съвсем спокойно вътре“, сподели жената, съобщава Bulgaria ON AIR.

Агресивният мъж започнал да снима с телефона си сестра Радева и да я заплашва, че ще подаде сигнал, че употребява алкохол по време на работа. Опитвайки се да избяга навън тя била пресрещната от юмруците на една от жените придружителки. 

Усетих удар с юмрук в гърба, точно в гръбначния стълб между двете плешки„, оплака се жената. 

По думите на сестра Радева за нея и колегите ѝ сблъскването с агресията на пациентите е ежедневие. 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе