Областният управител се срещна с кмета на брюкселската община Сен Жос

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен, заместник областният управител Нурие Црънгалова, заместник областният управител Евгени Драганов и главният секретар Михаил Тодоров се срещнаха с кмета на брюкселската община Сен Жос Емир Кър.

Община Сен Жос се намира в централната част на европейската столица, населението й е 30 000 души, които са представители на 152 националности, сред тях и много български граждани – разказа Емир Кър. Той допълни, че за пръв път на местните избори през есента ще има кандидат за общински съветник от България и това е Биргюл Хасанова, която е родена в Разград и придружава г-н Кър при посещението му в България.

YouTube

Освен да се запознае със забележителностите и управниците на страната, в която са родени част от съгражданите му, Емир Кър е в България и като част от подготовката на празник на България. Подобно събитие в Сен Жос имало наскоро за Румъния, откъдето също има много емигранти, и то предизвикало голям интерес. Празникът на България ще е на 22 септември, а Областният управител на Разград получи покана да присъства на събитието.

След като представиха регионите, които ръководят, Г-н Хюсмен и г-н Кър изразиха своето общо убеждение, че съвместните проекти ще са от полза и за двете страни и увереност, че сътрудничеството ще е успешно.

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен подари на кмета на Сен Жос графика на един от символите на Разград – Момина чешма. Автор на картината е разградският художник Красимир Харалампиев.

Визитата на г-н Кър в България продължава с посещение на община Исперих утре, 18 юли.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе