Кметът на Разград връчи награди на децата, които организираха концерта „Денят на Алегра в Разград“

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев връчи награди ваучери на 20 деца от различни училища в Разград, които се включиха като доброволци в подготовката на безплатния концерт на Фестивалния оркестър „Алегра“ на 19 юли в Общинския културен център в Разград.

Концертът „Денят на Алегра в Разград“ на Фондация „Алегра“ с председател Петър Найденов бе под патронажа на кмета на Община Разград.

YouTube

„Доброволческата работа учи на много неща и първото е да работите добре в екип. Вие бяхте в един отбор, зад всяко голямо събитие, куп хора вършат много дейности, като работни пчелички. Един ден това ще ви помогне в бъдещото Ви развитие. Благодаря Ви.“, каза в поздрава си към тях градоначалникът.

Ето кои получиха поощрения: деца от ОУ “Васил Левски“ с директор Диана Първанова, ДТШ “Хорце“ с ръководители Румен Иванов и Жулиета Иванова, школа по поп пеене към ЦРД с ръководител Свилена Иванова и школа по пиано към ЦРД с музикален ръководител Шукран Шукри.

Диригент на Фестивалния откестър „Алегра“ е Дружелюб Янакиев, солисти: Шаоминг Уанг – цигулка и Петер Шомодари – виолончело. В програмата бяха изпълнени: Бенджамин Бритън – „Симпъл симфони“, Жак Офенбах – Сълзата на Жаклин“, Бела Барток – „Дивертименто за струнен оркестър и Астор Пиацола – „Лято из „Годишни времена в Буенос Айрес“.
Музикалният форум се организира с подкрепата на Фондация „Америка за България“ и съдействието на Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе