Стартират ремонтните дейности по пътя Исперих – Пристое

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен провери как вървят стартиралите преди дни ремонтни работи по шосето Исперих – Пристое.

Вследствие на сигнали от жителите на населените места в района още в началото на мандата Областният управител Гюнай Хюсмен и народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова поеха ангажимент да се търсят средства за ремонт на пътния участък и няколкократно поставяха пред ръководствата на Министерството на регионалното министерство и Агенция „Пътна инфраструктура“ въпроса за необходимостта от спешен ремонт.

Превантивният ремонт на 20,200 км. е на стойност 12 300 000 лева. Извършва го консорциумът, който поддържа пътищата в област Разград – „ТРП-Разград 2014“. В консорциума участват три фирми, които са си разпределили шосето на три равни участъка и ще извършват ремонта едновременно по цялото трасе, като няма да се налага спиране на движението.

Първи са стартирали работата си от „Пътно строителство“АД – установи при проверката си г-н Хюсмен. Работниците от фирмата подготвят за новия асфалт участъка след село Подайва, като едновременно с това прочистват и буйната растителност край шосето.

След проверката по шосето Исперих – Пристое на път към областния център г-н Хюсмен спря и при още един ремонт – на улиците „Ахинора“ и „Александър Стамболийски“ в Исперих.

Възстановяването на основни пластове на уличната настилка, полагането на нов асфалтобетон, подмяната на стари улични бордюри се извършва със средства от капиталовите разходи на община Исперих
Представители на фирмата, извършваща ремонтните дейности – „Пътконсулт“ООД – споделиха, че работата им по улица „Ахинора“ се е забавила поради пропадане на машината, с която работят.

Работниците предполагат, че по време на дейностите по проекта за водния цикъл мястото, както и други участъци по исперихските улици, не е валирано и затова се получават пропадания, които се налага сега да коригират, а за това не са предвидени средства. Г-н Хюсмен заяви, че ще препоръча на община Исперих в подобни случаи, когато съществува вероятност от пропадане на улицата, да се предвижда необходимото финансиране.

Областният управител апелира още фирмите, извършващи ремонтни дейности в региона, да работят качествено и съобразно добрите практики в тази сфера. „Жителите на Лудогорието заслужават да живеят в по-добра жизнена среда с качествена инфраструктура и правителството на Бойко Борисов ще продължи да работи в тази насока“ – увери г-н Хюсмен. „Следващото шосе, за чийто ремонт се търси финансиране, е Разград – Кубрат“ – припомни още Областният управител.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]dm petroleum

Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе