Издадени са 222 акта за нарушения по пътищата през Юни

От началото на 2018 година до 30.06.2018г. на територията на Разградска област са настъпили общо 219 ПТП , от които 52 тежки със 6 загинали и 65 ранени граждани.

В сравнение със същия период на 2017 г. общият брой на ПТП е намален на 234 (-14) , като броят на тежките ПТП е увеличен на 54 (+4) броя, броят на загиналите е намален на 6 (-1) , а броят на ранените се е увеличил на 68 (+9).

YouTube

Във връзка с подобряване на ПТО на територията на ОДМВР-Разград през месец юни са планирани и проведени следните организационни и комплексни мерки:

Проведени са 4 специализирани операции с ротационен принцип на контролните органи, с тематичен обхват на контрола по пътното движение спрямо неправоспособни водачи, лишени по съдебен или административен ред, управление на МПС под въздействието на алкохол и/или НВ.

Проведени са 4 специализирани операции с тематичен обхват на контрола по пътното движение насочен към най-честите причини водещи до ПТП, а именно превишаване на максимално допустимата разрешена скорост, неправилно изпреварване, неправилни маневри, отнемане на предимство.

Проведени са 4 специализирани операции с тематичен обхват на контрола по пътното движение насочен към неправилното престояване и паркиране в гр.Разград.

4 бр. СПО „Подобряване на ПТО“ в периода от 1 юни до 30.06.2018г. (алкохол и неправоспособност)
1 бр. СПО TISPOL „24 часа контрол на скоростта“ в рамките на СПО TISPOL „Скорост“
4 бр. СПО TISPOL „Скорост“ “

В ОДМВР-Разград са издадени 222 мотивирани акта за нарушения по пътищата.

Като резултат от набелязаните и реализирани комплексни в ОДМВР-Разград ПТО през месец ЮНИ бележи подобряване съпоставена със същият период на 2017г. и през месец май 2018г.

От анализа на постигнатите резултати в административно наказателната дейност по ЗДвП, насочеността на полицейските сили и средства се отчита адекватна контролна дейност към причини влияещи върху пътно транспортния травматизъм на територията на ОДМВР-Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе