Разградската библиотека получи специални марки от Америка

Изработени в Америка пощенски марки с българско участие получи РБ „Проф. Боян Пенев”. Те ще бъдат част от фонда на отдел „Краезнание” в услуга на потребителите на културната институция.

Директорът на неделното българско училище „Христо Ботев Академи” във Вашингтон Бойка Попова специално се срещна с Женета Александрова. Милият жест на внимание и отношение бе направеният подарък, който идва от Америка за Разградската културна институция – три сертифицирани лимитирани пощенски марки с различна номинална стойност. Ще припомним, че инициативата, дизайна и оформлението са на Българското неделно училище „Христо Ботев Академи“ във Вашингтон и бяха издадени във връзка с Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

YouTube

На първата пощенска марка, която е с номинална стойност $1.21 е представен емблематичният камерен танц „Любовта на ратая” на хореографа Румян Занев с танцьори от танцов състав Пендари към Училището във Вашингтон.

Втората пощенска марка е с номинална стойност $1.19. На нея е представен танцовият ансамбъл ПЕНДАРИ към неделното училище по време на фолклорния фестивал в Питсбърг, Пенсилвания, 15.10.2016 г.
На третата пощенска марка са представени ученици от Неделното училище, които танцуват пайдушко хоро пред посолството на България в САЩ на 9 май 2015 г.
Марките са валидни за обикновени писма от САЦ до България до 28 грама.

Директорът на Регионалната библиотека благодари за ценния подарък и анонсира, че пощенските марки с българско присъствие от Америка ще бъдат част от фонда на отдел „Краезнание” в услуга на ползвателите на библиотечно-информационни услуги.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе