Учители от Разградско с успехи в спорта и образованието бяха на посещение в Одрин

Учители от Област Разград, постигнали успехи през отминалата учебна година в областта на спорта и образованието, бяха на двудневно посещение в Одрин през почивните дни. Визитата бе част от мероприятията по изпълнение на дейностите от културния календар към Декларацията за сътрудничество и съвместна дейност между Област Разград и Област Одрин, подписана миналия декември от Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен и Валията на Одрин Гюнай Йоздемир.

В групата бяха 20 педагози от ОУ“Васил Априлов“-Исперих, които станаха комплексни победители в последното издание на Областната учителска спартакиада, Областният управител Гюнай Хюсмен обяви екскурзията като награда за учителите по време на церемонията по награждаването на победителите в турнира. Част от групата бяха и 14 учители, чиито възпитаници са класирани на национални кръгове на олимпиади през годината, както и училищни директори и представители на синдикатите в образованието и на Регионалното управление на образованието в Разград.
В Одрин педагозите от Област Разград бяха посрещнати от главния секретар на Областната администрация в Одрин Ибрахим Таранджъ, който подготвя програмата на посещението. Групата от Разград посети Образователния инспекторат в Одрин и се запозна с дейността на 150-те служители в институцията. Педагозите разгледаха и две местни училища. В техническата гимназия, която посетиха, има над 600 ученика, които се обучават по 10 специалности. Общообразователната гимназия пък е първото училище в Одрин, създадено през 1857 г., сградата е паметник на културата, в нея има музей на училищната история.

YouTube

Учителите посетиха част от туристическите забележителности в Одрин: църквата „Св. Георги“, джамията „Селимие“, мостовете над реките Марица и Тунджа, Музея на здравето.
Поради ваканционния за част от държавните служители в съседна Турция период през август няма да се провеждат повече организирани по Декларацията за сътрудничество и съвместна дейност между Област Разград и Област Одрин посещения в Одрин.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе