Отпразнуваха 60-годишния юбилей на професор Христо Белоев

Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов бе гост на тържественото отбелязване на 60-годишния юбилей на ректора на Русенския университет „Ангел Кънчев“ чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев.

Г-н Драганов поздрави юбиляра и му пожела неговата покровителка Света Богородица да го води към нови успехи, припомни приноса му за развитието на Филиал Разград и признанието за това с избора му за „Почетен гражданин на Разград“.

YouTube

От името на Областния управител Гюнай Хюсмен г-н Драганов връчи поздравителен адрес на проф. Белоев. В текста се казва: „Безспорен е Вашият принос за утвърждаването на авторитета на Русенски университет „Ангел Кънчев“ у нас и по света. За мен като Областен управител на Област Разград е щастие и гордост, че на територията на областта с Вашия личен принос функционира Филиал на РУ, който осигурява на младите хора от Лудогорието престижно и адекватно на икономическите условия в региона образование. Вярвам, че ни предстоят още много инициативи и дейности, свързани с развитието Филиала и Университета като ковачница на кадри за активния бизнес в областта и страната!“.

Заместник областният управител връчи на проф. Белоев и Почетен плакет на Областния управител на Разград, както и юбилейна монета с лика на Света Богородица, тъй като е роден на християнския празник Голяма Богородица.

Тържеството по повод рождения ден на проф. Белоев се проведе в „Канев център“ в Русе. На него присъстваха колеги на юбиляра от университета, представители на законодателната, регионалната и местната власт от регионите, в които са изградени филиали на РУ – Разград, Силистра и Видин, генералният консул на Русия в Русе Андрей Громов, представители на ректорските ръководства на други български университети, общественици от Русе и региона, както и семейството на проф. Белоев. Изпратени бяха десетки поздравителни адреси. В музикалната програма участваха трио „Сопрани“ и талантливи деца от Русе.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе