Новата мода – детски дебитни карти

© pixabay.com

Делът на детските и младежки дебитни карти в банките расте.

Експертите отчитат, че при подготовката за новата учебна година все повече родители предпочитат да предоставят на децата си дебитна карта, която да им позволява да правят покупки на малка стойност, без да се налага да носят пари в брой, информира Банкеръ. Родителите внасят по картата джобните за седмицата или месеца, а децата и младежите могат да се разплащат с тях на касата в магазин или да теглят от банкомат.

YouTube

Данните показват, че хиляди деца и младежи ползват детски и младежки дебитни карти. От тях с най-голям дял са картите, които се издават на младежи между 18 и 24-годишна възраст. Следват картите, които са за деца между 14 и 18-годишна възраст, и накрая картите, които са предназначени за най-малките клиенти на възраст между 7 и 14 години.

Допълнителни предимства на детските, тийнейджърски и младежки дебитни карти са възпитаването на самостоятелност, финансова дисциплина и ценене на парите. Те са и удобен вариант за изпращане на пари на студенти, които се обучават далеч от семействата си.

Банките е предвиждат по-ниски лимити за теглене на пари в брой от детските карти спрямо лимитите по стандартните дебитни карти. Всеки родител може да направи и допълнителни ограничения на лимита на картата на своето дете, ако то е до 18-годишна възраст. Експертите съветват децата да пазят бележките си за теглене и плащане на ПОС терминали в магазини.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе