Областният управител бе гост на събор по борба в Цар Калоян

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен бе гост на XIX-ия събор по народна борба в памет на световния шампион от 1899 г. Кара Ахмед. Турнирът се провежда в Цар Калоян и е част от Празника на града „Калоянови дни”.

Турнирът бе последното голямо състезание в треньорската кариера на треньора от Цар Калоян Дауд Ибрям преди оттеглянето му в заслужена почивка след 50 години активна треньорска дейност. За големите му заслуги за развитието на спорта борба в Лудогорието и в България Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен връчи на Дауд Ибрям почетния плакет на Областния управител, както и стенен часовник с уникален дизайн. Г-н Хюсмен поздрави Дауд Ибрям за спортното дълголетие и за славата, която неговите възпитаници са донесли и ще продължат да носят на българската борба, пожела му да има достойни наследници във възпитанието на дух на победители у младите спортисти.

YouTube

Десетки млади борци от цялата страна участваха в традиционните състезания на Градския стадион в Цар Калоян. Съдействие в организацията имаше и Областна администрация-Разград с осигуряване на част от наградите за победителите и с предоставяне и отпечатване на част от снимките от изложбата „Те са наша гордост” от фотографии на изтъкнати състезатели от спортен клуб по борба „Спартак”-Цар Калоян и на възпитаници на Дауд Ибрям, както и моменти от събития, в които треньорът е участвал.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе