Телерик стартира 5 безплатни школи по програмиране за ученици в Разград

Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас, обяви днес старта на пет безплатни школи по програмиране и дигитални науки за ученици от 4-ти до 12-ти клас в Разград. Кандидатстването е отворено до 30 септември и включва регистрация на сайта на Училищна Телерик Академия и явяване на входен тест.

В рамките на учебната 2018-2019 г. Училищна Телерик Академия ще организира безплатни ИТ обучения за деца и младежи от всички възрасти в рекордните 65 школи в 15 града в страната, включително София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Разград и др.

YouTube

Училищна Телерик Академия, с подкрепата на Фондация „Америка за България“ подготвя децата и младежите за професиите на бъдещето, като развива логическото мислене и креативността им, въоръжава ги с ключови умения и им осигурява равен достъп до съвременно технологично обучение.

„Все повече от професиите днес и за в бъдеще ще изискват дигитални умения. Независимо дали ще изберат да се занимават с програмиране или да се развиват в друга област, учениците трябва да могат да управляват дигиталните технологии и да пишат код, за да бъдат конкурентоспособни на глобалния пазар на труда. Затова вече 8 години предоставяме качествено, безплатно ИТ обучение за ученици от всички възрасти“, коментира Петър Шарков, ръководител на Училищна Телерик Академия.

В Разград обученията са насочени към ученици в 4-7 и 8-12 клас.

За ученици в 4-7 клас

Учениците от 4-ти до 7-ми клас могат да избират между три програми: „Дигитални науки“, „Разработка на игри“ и „Алгоритмично програмиране“.

  • „Дигитални науки“ – учениците разбират какво стои зад новите технологии и как да ги управляват. Правят първите си стъпки в програмирането и научават как да се предпазват от опасностите в интернет.
  • „Разработка на игри“ – обучението въвежда учениците в програмирането, като използва естествения им интерес към компютърните игри. Децата неусетно преминават от консуматори на технологиите в техни създатели.
  • „Алгоритмично програмиране“ – програмата навлиза в дълбочина в света на програмирането като подготвя учениците за участие в състезания и олимпиади по информатика. Близо 70% от състезателите в групите за 4-7 клас през изминалата учебна година са възпитаници на Академията.

Училищна Телерик Академия (1-12 клас) на Фондация „Телерик Академия“ се организират в партньорство с:

За ученици в 8-12 клас

Специализираните за гимназиалните ученици програми са „Дигитални науки“ и „Разработка на игри“. Обученията са с практическа насоченост и подпомагат кариерната ориентация на учениците и тяхната последваща професионална реализация.

  • „Дигитални науки“ – учениците научават какво стои зад някои от най-новите технологии: роботика, изкуствен интелект, 3D принтери и виртуална реалност и как да ги управляват. Създават първите си програми и разбират как да учат по-бързо и ефективно.
  • „Разработка на игри“ – участниците усвояват едни от най-използваните технологии за програмиране в света: HTML, CSS и JavaScript. Научават как сами да създават интерактивни компютърни игри и да решават технологични проблеми.

Продължителността на всяка от програмите е 100 учебни часа, разпределени през учебната година, които се провеждат от опитни преподаватели и специалисти в областта. След успешно завършване участниците получават сертификат от Училищна Телерик Академия.

Повече информация може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе