Областният управител се среща с депутат от управляващата партия в Република Турция

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен се срещна с депутата от турското Народно събрание Селахаттин Минсолмаз, който е на частно посещение в България. На срещата присъстваха и заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов.

YouTube

Г-н Минсолмаз е втори мандат народен представител от Къркларели от управляващата в Република Турция Партия на справедливостта и развитието (Ak Parti). Той е член на парламентарната комисия по земеделие и гори.

Парламентаристът сподели своите чудесни впечатления от регионите в България, които е посетил. В Разград след разговора с г-н Хюсмен разгледа две културни забележителности – джамията „Ибрахим паша“ и Художествената галерия „Проф. Илия Петров“. Областният управител разказа на г-н Минсолмаз какви постъпки е направил във връзка с реконструкцията и възстановяването на джамията, а в галерията подариха на госта каталог от последното издание на традиционния пленер „Мистика и реалност“, той се запозна и с творчеството на известни разградски художници.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе