Децата тръгват на училище, нека да ги пазим на пътя!

За ограничаване на предпоставките за пътно-транспортни произшествия с деца от 01.09.2018 г. до 31.10.2018 г. се провежда традиционната Акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“

Периодът от 24.09.2018 г. до 30.09.2018 г. е обявен за „Седмица за превенция на детската пътна безопасност“, а 29.09.2018 г. е Ден на превенцията. На национално ниво Денят на превенцията ще се проведе в гр. Габрово, домакин на традиционния ХХVI Национален конкурс „Пътен полицай на годината – 2018″.

YouTube

Преди старта на новата учебна година с директорите на детските градини и училищата на обслужваната територия сe провеждат работни срещи за съгласуване на съвместните действия по обезпечаване на обществения ред и сигурността в техните райони. Актуализират се начините за бърза връзка между училищните ръководства, охранителните фирми и районните управления на МВР.

На сградите на детските градини и училищата в обслужваната територия са извършени охранителни проверки. При констатиране на пропуски своевременно до началника на РУО се изпращат уведомителни писма за отстраняването им и предприемане на допълнителни мерки за охрана и сигурност.

Планирани са системни проверки в питейни и увеселителни заведения за недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни лица в тях, както и продажба на алкохол и тютюневи изделия на деца. На полицейските наряди са поставени конкретни задачи за противодействие разпространяването на наркотични вещества в районите на детските градини и училищата.

От началото на 2018 година до 31.08.2018г. на територията на Разградска област са настъпили общо 305 ПТП , от които 77 тежки със 7 загинали и 102 ранени граждани. Броят на тежките катастрофи се е увеличил с 13, а на ранените с 25 в сравнение със същия период на предходната година.

Съвместно с РУО предстои да се изготвят графици за изнасяне на беседи по пътна безопасност от униформени служители на „Пътна полиция“ пред децата от детските градини, както и пред учениците през първия срок на новата учебна година, а до март 2019 г.за втория учебен срок.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе