Областният управител предостави инвалидна количка на болен мъж от Свещари

Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен посети дома на болен мъж от село Свещари с подарък – нова акумулаторна инвалидна количка.

60-годишният Валентин Цвятков Ненов е обездвижен след прекаран менингит преди 8 години, два пъти годишно ходи на рехабилитация, вследствие на което е раздвижена дясната част на тялото – разказва голямата му дъщеря Венета, която се грижи за него. Придвижвал се е с количка, но тя се счупила и има нужда от нова – допълва кметът на селото Фикрет Шукриев, които потърсил съдействие от г-н Хюсмен.

YouTube

Инвалидната количка е част от дарението на Държавната агенция за координация и сътрудничество към Президента на Турция, то бе предоставено за разпределяне на Областния управител на Разград Гюнай Хюсмен през септември. По-голямата част от дарението бе за образователната сфера, но имаше и пет инвалидни колички, две от които вече бяха предоставени на двама мъже от Исперих.

„Идвам с хубав подарък при теб” – каза Областният управител на Валентин Ненов при посещението си днес. „Знам, че си държиш на думата” – отвърна му домакинът, който в благодарността си пожела и на себе си, и на г-н Хюсмен само едно – здраве.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе