Проведе се лекция-семинар на тема – “Стоматология с минимална интервенция”

В събота над 50 лекари по дентална медицина от областта и съседните на Разград областни градове взеха участие в лекция-семинар на тема – „Стоматология с минимална интервенция“. Събитието бе организирано съвместно разградска районна колегия към български зъболекарски съюз и фирма „Дентатехника“, специализирана за търговия на дентални материали и обучения. По думите на председателя на местната съсловна организация Д-р Стоил Кондов, темата на лекцията е не случайно подбрана, тъй като тя има изключително профилактична насоченост към предпазването от кариеса и неговите усложнения, ранната му диагностика и неинвазивното лечение. По статистика на НЗОК, област Разград е с една от най-високите заболеваемости от кариес при децата в цялата страна.

След научната програма, гостите на града – лекари по дентална медицина, участваха в организирана от управителния съвет на местната колегия екскурзия до някои от забележителностите на града. Първо посетиха спортната база „Гнездо на орли“, където след вкусен обеден кетъринг, много емоции и приятни изненади от страна на домакините, направиха подробна обиколка на най-модерната тренировъчна база на Балканите.

YouTube

Съпътстващата програма продължи в националния археологически резерват „Абритус“. Гостите на древния град се запознаха с уникалните археологични находки благодарение на любезните домакини от единствения по рода си интерактивен музей. Хубавото време позволи на групата да се потопи в късноантичната атмосфера с разходка и беседа из комплекса.

В кратко интервю председателят на РК към БЗС – Д-р Стоил Кондов заяви:

„Искахме да съчетаем полезното с приятното и освен научната част от деня, да покажем на колегите – гости на града, някои места, за които не са подозирали или отдавна са се надявали да посетят. Наука, спорт, история и туризъм. Мисля, че подобно мероприятие е ново за града и се надявам да бъде оценено от нашите колеги, които се запознаха с малка част от духовното и антично наследство на нашия край. Надяваме се следващите ни срещи да са с още по-интересни и емоционални с голям професионален, спортен и туристически заряд.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе