МВР стартира конкурс за есе на тема „Ако бях полицай“

Конкурсът за есе на тема „Ако бях полицай“ стартира във връзка с предстоящия професионален празник на полицията. Това е една от инициативите, с които РУ – Разград ще отбележи 8 ноември. В конкурса могат да се включат ученици от 8 до 12 клас в училищата, които са на територията, обслужвана от Районното управление.

Идеята за конкурса е свързана с ранната превенция срещу агресията, наркозависимостите, посегателствата срещу личността при подрастващите. Демографският срив, социално-икономическите проблеми, неграмотността, ранното майчинство, все по-ниският родителски капацитет водят обществото към обезверяване, липса на цели и мотивация у младите хора. Затова е важно да бъде чут техният глас, тяхната позиция и отношението към полицията като институция.

Всеки желаещ да участва в конкурса трябва да заяви това в срок до 12 октомври. Готовите есета, напечатани на компютър и сложени в бели пликове, ще се приемат до края на месец октомври. За да се гарантира анонимност и обективност при оценяването им, в по-малък запечатан плик трябва да бъдат поставени трите имена, класа, училището и телефон за връзка на участника.

Тържественото награждаване на победителите в конкурса е насрочено за 12 ноември.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе