Ученици от ЦСОП- Кубрат гостуваха в „Час по щастие“ на д-р Карагьозова

Възпитаници от профилираната паралелка на ЦСОП –Кубрат (8-12 клас) с възпитател специалния педагог Нина Арсова гостуваха на 17 октомври 2018 година в „Час по щастие“ и се запознаха с творбите на малките художници на Клуб „Емпатия“, които преди дни подредиха изложба на тема „Пъстра есен“. Учениците със специални образователни потребности изискват  специални грижи и подкрепа и в същото време имат своето специално място и са приоритет на съвременното приобщаващо образование.

Гостите, с интерес разгледаха рисунките разположени на гърба на вратата, превърнала се в изложбена стена в стаята на клуб „Емпатия“ и направиха своите коментари и предпочитания. Най-голям интерес предизвика рисунката на Алим Сезгинов, на която имаше любими за децата животни- Зайо Байо, Ежко Бежко и белият щъркел. Гостите с интерес  отговаряха на въпросите на д-р Карагьозова и всеки път ръкопляскаха, когато чуваха нейното „Браво“.

YouTube

Приносът  на специалните педагози, които полагат усилия учениците да получат   минимум от знания и умения, които да им вдъхнат мъничко самочувствие заслужава внимание и уважение.

В края на срещата гостите получиха рисунки с положителни сюжети от най-изявените художници на Клуб „Емпатия“, Дамла Фейзи, Габриела Терзиева и Диляра Сурай и тетрадки от заместник кмета и председател на МКБППМН-Кубрат Орхан Мехмед, който отправи покана да се видят отново и да рисуват заедно с техните връстници от клуба.

Припомняме, че „Час по щастие“ е наименованието на авторската образователно-превантивна програма на д-р Карагьозова, която направи успешен дебют в началото на тази година в редица разградски училища и получи одобрение както от ученици, така и от педагози и родители. Авторката чрез актуални теми и интерактивни игри споделя добри идеи и практики свързани с позитивното семейно и училищно възпитание и препоръчва в работата с деца да има повече забавление и съпреживяване и поставяне на ученика в активна позиция.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе