Симеонов нарече майките на деца с увреждания „кресливи жени”, премиерът се извини

Борисов посъветва вицепремиера и той да поднесе извиненията си на засегнатите, предава Нова Телевизия.

„Кресливи жени с уж болни деца” – така вицепремиерът Валери Симеонов нарекъл протестиращите майки на деца с увреждания след заседанието на Съвета за тристранно сътрудничество във вторник.

YouTube

„Тоя закон беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тея уж болни деца без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законопроектът е заченат в грях“, заявява вицепремиерът и съпредседател на „Обединени патриоти“ пред телевизия СКАТ.

„Мога, като премиер, от името на правителството, и като човек, да им кажа голямо „извинявай“ за това, че така са обидени. На мястото на г-н Симеонов също щях да поднеса извиненията си, защото му познавам езика, той съвсем по друг начин иска да го каже, но не съм му адвокат, за да излизам да го защитавам. Такъв език е недопустим и се разграничавам от него. Крайно време е всеки да си мери думите. Нещастието на хората не бива да бъде използвано, както от БСП, така и от г-н Симеонов”, коментира премиерът Бойко Борисов.

Той подчертава, че се отнася с уважение и внимание към проблемите на майките.

„Постигнахме споразумение със 150 млн. лева да се увеличат средствата за хората с увреждания. Проектозаконът мина на Министерския съвет, другия петък е гласуването. Моля, до другия петък да изчакат, мисля, че ще се случи в пълния обем”, каза още Борисов.

Майките от инициативата „Системата ни убива“ поискаха оставката на Симеонов.

 

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе