Областният управител провери как вървят ремонтните работи по пътя Исперих – Пристое

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен провери днес как вървят ремонтните работи по пътя Исперих – Пристое.

Ремонтът на отсечката от 20,200 км. стартира през юли, извършва се от три фирми, които са си разпределили шосето на три участъка и работят едновременно по тях без да се налага спиране на движението по пътя.

YouTube

Най-напреднала е работата в участъка, ремонтиран от „Пътно строителство“АД-Разград, които вече полагат трети пласт асфалт. С добри темпове работят и екипите на „Стоймонтаж“ЕАД-Разград и „Пътинвест инженеринг“АД-Търговище – констатира г-н Хюсмен при обхода си по целия ремонтиран път.

Срокът за приключване на ремонтните работи е 15 ноември. „По всичко личи, че ако времето позволи, той ще бъде спазен, освен срокът обаче важно е и качеството на обновения път, защото жителите на Лудогорието заслужават да се придвижват по европейски пътища“ – коментира г-н Хюсмен.

Стойността на ремонта е 12 300 000 лева. Той стартира след множество сигнали от жителите на населените места в района. Вслушвайки се в тях, Областният управител Гюнай Хюсмен и народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова поеха ангажимент да се търсят средства за ремонт на пътния участък и няколкократно поставяха пред ръководствата на Министерството на регионалното министерство и Агенция „Пътна инфраструктура“ въпроса за необходимостта от спешен ремонт.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе