За нови безжични мрежи са одобрени 9 училища в Разградско

В Разградска област са 9 общински и държавни училищата,одобрени да получат средства за безжични интернет мрежи. Това става ясно, благодарение на списъка, който просветното министерство публикува на сайта си.

Общата сума е 98 150 лв., между 8050 до 12 750 лева за различните училища. В Разград училищата са три: гимназиите „Мария Кюри“, „Христо Смирненски“ и „Акад. Н. Обрешков“. Две са в Лозница и по едно в Завет, Исперих, Самуил и Цар Калоян.

YouTube

Новите безжични мрежи трябва да имат толкова точки за достъп, колкото е необходимо, за да бъдат обхванати абсолютно всички класни стаи. Мрежите ще бъдат конфигурирани за 4 типа потребители – административно управление, учители, ученици и гости с различни права за достъп и филтри за съдържание. Системите трябва да могат да издържат на голям брой потребители.
За финансиране на нова WiFi мрежа можеха да кандидатстват всички училища, независимо, дали имат или не мрежа. Решението за кандидатстване бе на директорите.

Припомняме, че правителството отпусна общо 7 065 800лв. за изграждане на безжични WiFi мрежи в 550 училища в страната по програма „Информационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование“. Отпуснатите средства би трябвало да се изразходят до 15 ноември тази година, а след това директорите на училищата да се отчетат пред Министерството на образованието и науката.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе