Заместник областният управител честити Международния ден на готвача на ученици и преподаватели в ПГИ“Робер Шуман“

Заместник областният управител на област Разград Евгени Драганов бе гост на събитие, посветено на Международния ден на готвача и организирано от ПГИ“Робер Шуман“-Разград.

YouTube

С коктейл от ястия, приготвени от ученици от специалност „Ресторантьорство“ и техни преподаватели, бе отбелязан празникът на готвачите 20 октомври. „По този начин отбелязваме и 50 години от създаването на тази специалност, кадри в тази сфера в нашето училище се обучават от половин век, макар специалностите да са носили различни наименования“ – обясни директорът на ПГИ Христина Панчева. От тази година към преподавателите Соня Стоянова и Доцка Христова се присъедини и възпитаничка на училището – Боряна Бозева, което показва приемственост – допълни още Панчева.

На коктейла оригиналните ястия презентираха трима от учениците, представили се най-добре на ученическите практики през лятото – Серкай, Аптрахим и Али.

На тях и на техните съученици заместник областният управител Евгени Драганов пожела да намерят успешна реализация в перспективната професия, която са избрали за своето развитие.
Сред официалните гости на ПГИ за празника на готвача бяха още: началника на РУО-Разград Ангел Петков, Красимира Кирчева – началник отдел „Образование“ в община Разград, представители на фирми и организации – партньори на ПГИ.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе