Прекратяват проекта „Коректна фирма“ в България

Проектът „Коректна фирма“ спира да издава сертификатите си в България. Той щял да продължи да съществува в Унгария, Румъния, Чехия, Франция и Полша.

От компанията „Изследователски център на клиентските мнения”, която издава грамотите, обясниха решението си с това, че са били атакувани от „няколко души, чиято цел е само да ги унищожи по всеки възможен начин“, пише OFFNews.

YouTube

„Полагахме много усилия, за да промотираме фирмите, които участват в проекта. За съжаление, не можахме да съсредоточим работата си върху нашите компании, тъй като отдавна бяхме изправени пред многобройни, постоянни атаки“, се казва в съобщението, публикувано на уебсайта на Коректна фирма.

Проектът работи у нас от 2015 г. Той откривал безупречните фирми чрез софтуер, който отсявал тези, за които нямало негативни коментари онлайн.

Всеки търговец, който се сдобие с такъв сертификат, получава и стикери, които може да постави в своите офиси, върху служебни автомобили, витрини на магазини и пр. Каква е ползата извън лепенките не е ясно. Въпреки това хиляди фирми решили да си платят, включително болници, включително община Сухиндол.

През 2016 г. Комисията за защита на потребителите (КЗП) санкционира компанията и ѝ забрани да издава сертификатите си „Коректна фирма„. Мотивите ѝ бяха, че те се раздават без конкретни и ясно формулирани критерии, на които трябва да отговаря дейността им, което заблуждава клиентите. КЗП установи още, че не само „коректни“ фирми се хвалят със сертификата – в списъка имало санкционирани за административни нарушения или нелоялни практики.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе