Строг директор мери полите на ученичките

Един от най-строгите училищни директори във Великобритания отново разгневи родителите, след като накара персонала в магазин за униформи да мери полите на ученичките.

Новата приумица образователното заведение оправдава с факта, че някои момичета си позволяват да носят поли, по-къси от одобрената от училището дължина до коляното.

Бари Смит, ръководител на Great Yarmouth Charter Academy, в миналото си навлече гнева на родителите, след като забрани прическата „да се срещнем в McDonald’s“ (популярна прическа, при която косата отстрани е къса, а отгоре по-дълга и къдрава), както и заради определянето на график на учениците кога да си лягат и стават от сън.

И докато едни от родителите смятат новата политика за шега“, други изобщо не са доволни, че чужди лица ще проверяват униформите на дъщерите им, съобщава Daily Mail.

Училището обаче защити решението си, посочвайки, че през февруари тази година е отчетено „значително подобрение в поведението на учениците“ в резултат на строгия режим, наложен през септември 2017 г.

Натоварени с проверката на дължината на полите са служители от близкия магазин Harrisons Schoolwear. Те вече са идентифицирали шепа ученички, нарушили правилата.

Учебното заведение, което се намира в Норфолк, има 800 ученици. Според ръководството му, униформата и външният вид са „ключова част от развиващия се училищен дух“.

През септември 2017 г. учебното заведение забрани на възпитаниците си мобилните телефони и им нареди да си лягат до 21.30 часа, както и да стават в 6.30 часа всеки ден.

Родителите не харесаха новите правила и използваха социалните медии, за да ги определят като „глупави“.

Експертите обаче отбелязват положителна промяна в отношенията между ученици, родители и като цяло в училищната атмосфера.

Източник: Profit.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе