Няколко приложения за спестяване

Есента изглежда като идеалното време за преформулиране на разходите и фокусиране върху спестовни цели. Нека да си признаем – лятото не е никак пестеливо.

Кара ни постоянно да жадуваме спа процедури, вълнуващи курорти и т.н. Затова именно есента е моментът да насочите усилията си към спестяването.

YouTube

Днес реализацията на тази цел е подпомогната от различни приложения, разработени специално за спазване на финансова дисциплина.

Twine

Искате да обедините усилията си с партньора? Или пък с приятел, с когото искате да се отправите на пътешествие след няколко месеца? Използвайте приложението Twine. То е за съвместно спестяване.

Поставяте цели, като например купуване на къща, екскурзия, сватба или др. След това дори можете да инвестирате парите си така, че да не се налага да навигирате сами процеса на стоковата борса.

ACORNS

Инвестирането на пари може да не е за вас в този момент, особено ако бюджетът ви е ограничен. Acorns е проектирано, за да помогне на юзерите да станат „микроинвеститори“, като инвестират „без такса“ за покупки, направени с дебитната или кредитната им карта.

Например купувате нещо за 4.70 лв. Приложението закръгля сумата и използва 30 ст., за да ги инвестира. Можете да депозирате повече пари в инвестиционното си портфолио по всяко време.

Тази година Acorns стартира и пенсионна функция.

Digit

Докато спестяването на пари все още не е ваш навик, защо да не използвате приложение, което да пести вместо вас? Digit анализира харчовете ви и автоматично премества пари от сметката ви в Digit акаунт. По този начин спестявате автоматично.

Mint

Лошата новина е, че Mint не прави нищо за вас, но позволява да осъзнаете, че финансите не са толкова сложна материя.

You Need a Budget

Сега нека да поговорим за бюджети. Имате ли такъв? Кога за последно го обновихте? Спазвате ли го?

С You Need a Budget ще ви бъде по-лесно да привикнете към спазването на бюджет и освен това ще можете да разберете какви са ползите от него. Не е толкова напрягащо, колкото си мислите.

Приложението съставя план и го визуализира.

Quickbooks

Quickbooks е класическо средство за управление на пари. Ще сте наясно колко трябва да заделите за данъци, битови сметки, колко давате за покупки в хранителния магазин и т.н.

Източник: Profit.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе