Хоро затвори пътя Русе – Разград

Общински съветници от град Ветово и жители от населени места от общината блокираха тази сутрин за кратко пътя Русе – Разград, край разклона за Писанец, като играха хоро.

По този начин те изразиха своя протест срещу лошото състояние на републиканската пътна мрежа на територията на община Ветово и поискаха да се предприемат спешни мерки – основен ремонт, а не само кърпене на дупки, информира БТА.

В знак на недоволство Общинският съвет проведе редовното си заседание на разклона за село Писанец. Това е втора подобна инициатива. В края на миналия месец съветниците заседаваха на изхода на град Ветово в посока Глоджево.

Председателят на Общинския съвет /ОбС/ д-р Мехмед Мехмед заяви, че текущите ремонти няма да решат проблема, тъй като след зимния период дупките ще се появят отново. От Областното пътно управление изпратили отговор на зададените въпроси, но те не удовлетворявали напълно исканията на ОбС.

От агенция „Пътна инфраструктура“ информираха, че в момента се изкърпват осем километра от пътя Ветово-Глоджево, като осигурените средства са над 140 000 лева. Предприетите ремонти, които се очаква да завършат до седмица, са част от мерките за подготовка на пътищата за предстоящата зима. Предвижда се изкърпване на участъци от пътищата Русе-Цар Калоян-Разград, Осенец-Дряновец-Сеново-Глоджево и Червена вода-Семерджиево-Ветово-Сеново.

От АПИ обясняват, че третокласният път Ветово-Глоджево е в недобро състояние, тъй като не бил ремонтиран основно повече от 30 години. Кърпежите били временно решение, а основен ремонт на отсечката ще бъде направен при осигуряване на средства. В програмата за 2019 г. било планирано да бъдат ремонтирани 13 км от пътя Червена вода – Семерджиево – Ветово – Сеново.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе