Красива кожа през Зимата

Смяната на сезоните винаги е свързана с промяна в състоянието на кожата ни като част от общите промени, които настъпват в човешкия организъм. Това налага и съществени промени в грижите за нея.

Основните фактори, които въздействат върху кожата ни през есенно-зимните месеци на годината са студения и по-сух въздух, температурните амплитуди, вятъра и замърсяването на въздуха. Те водят до значително изсушаване на кожата – намаляване на степента ѝ на хидратация, намаляване на защитната водно-липидна защита. В резултат на това тя става по-чувствителна и лесно ранима.

YouTube

„Сега е времето, в което трябва да започнем с по-усилена хидратация на кожата на лицето, тъй като първият сняг и ниските температури я дехидратират“, каза в ефира на Bulgaria ON AIR дерматологът д-р Радина Денкова.

Тя подчерта, че освен повърхностна козметика, съобразена с типа кожа и възрастта, е нужно да се полагат и сериозни грижи за кожата отвътре. „Важно е да се отбележи, че това е един много дълъг процес, чудеса не съществуват“, отбеляза д-р Денкова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе