Областният управител се срещна с протестиращи срещу лошото състояние на пътищата в община Кубрат

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен се срещна с четирима жители на Кубрат от сдружение „Потомци на Дуло“, събрали се на изхода за Русе на протест срещу лошото състояние на пътищата в общината.

YouTube

Четиримата споделиха с г-н Хюсмен своето разочарование от състоянието на два пътни участъка – към Русе и Разград. Коментираха още, че при предишни срещи с представители на държавни институции са поети ангажименти по пътната инфраструктура, които според тях не са изпълнени. Областният управител опроверга тази теза, като съобщи, че до 20 декември тече срокът за подаване на оферти за обществената поръчка за избор на изпълнител на ремонта на 47 км. от пътя Кубрат – Русе, прогнозната стойност на ремонта на отсечки в двете административни области – Русе и Разград – е над 33 милиона лева. Продължава работата по изготвяне на проект за ремонт на пътя Разград – Кубрат, като междувременно са запълнени част от дупките по това шосе, тези дейности са на стойност 30 000 лева. С 380 000 лева пък е ремонтиран друг път в региона – Кубрат – Тутракан. Държавата полага усилия за подобряване на пътната инфраструктура, но това се случва поетапно, няма възможност едновременно да се инвестира във всички проблемни участъци – обясни г-н Хюсмен. В област Разград никога не са отпускани толкова средства за ремонт на пътища, както през последните две години – категоричен бе още той. Най-мащабните ремонти в този период са пътищата Разград – Търговище и Исперих – Пристое, с чието реконструиране значително е подобрена инфраструктурата в Лудогорието. Г-н Хюсмен увери четиримата протестиращи, че работата в тази насока ще продължи.

Протестът на „Потомци на Дуло“ остана символичен – с озвучаване от български песни и развяване на българския трибагреник и знамето на сдружението, не се стигна до затваряне на движението, на поста си бяха и служителите от РУ“Полиция“-Кубрат.

Четиримата протестиращи бяха сред първите, които получиха рекламни материали за 2019 г. от Областния управител. В календарите са използвани снимки от събития, в които г-н Хюсмен и екипът му са участвали през отминаващата година.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе