Намериха куче, изчезнало в Ню Йорк, във Флорида

Осемнадесет месеца след като изчезнало от дома си в Ню Йорк, хъскито с кафеникаво бяла козина Синатра било открито да се скита във Флорида, където 13-годишната Роуз Верил го прибрала вкъщи, предаде Асошиейтед прес.

Кучето някога принадлежало на 16-годишната Зайън Уилис, която била убита с огнестрелно оръжие в Бруклин през 2015 г. Днес то ще се събере със семейството й в Балтимор.

YouTube

В. „Тампа бей таймс“ отбелязва, че макар кучето да е намерено, не е известно как е изминало 1930 км от Ню Йорк до Селфър, близо до Тампа във Флорида. Известно е обаче, че хъскито било подарено за 14-ия рожден ден на Зайън, която била изкусна танцьорка и голям любител на животните. Баща й каза пред вестника, че синеокото куче обичало да преследва миещи мечки и катерици. Един ден, година и половина след смъртта на Зайън, то не се върнало у дома. Това било голяма загуба за скърбящите родители на Зайън.

Изминали около 18 месеца, преди тийнейджърката от Флорида да открие Синатра близо до дома си. „То е чудесен гост и е толкова мило – заяви майката на Роуз – Дениз Верил. – Разбирам защо те го обичат толкова много.“ Дениз и Роуз Верил и близката им приятелка Джийн Балди започнали да търсят собствениците на Синатра. Те го отвели при ветеринар, който не успял да научи много от идентификационния му чип.

След това се обърнали към приют за животни, откъдето ги уверили, че е възможно собственикът да се казва Уилис, но че цифра в телефонния му номер е заличена. Тогава Балди потърсила помощ в социалните мрежи и благодарение на събраната информация се свързала с Лесмор Уилис. „Не съм си представяла, че той е от Бруклин – каза Балди. – Изпратих му послание във Фейсбук.“ Няколко дни по-късно Уилис също й изпратил послание. Когато двамата сравнили посланията си, си дали сметка, че става въпрос за куче, което е с контузия на десния си крак. Балди изпратила снимка на кучето и Уилис потвърдил, че това е Синатра.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе