На 11 декември е изборът на „Спортист на 2018 г. за област Разград“

Постоянната областна комисия за развитие на младежта и спорта в област Разград ще заседава утре, 11 декември. В дневния ред на заседението е включено приемане на правила за избор на   10-те най-добри спортисти на област Разград, най-добър треньор, най-добър отбор и най-перспективен състезател за 2018 г., както и самият избор на тазгодишните носители на тези награди. Право да гласуват имат по един представител на общинските администрации в областта, спортни деятели и спортни журналисти.

Изборът се извършва след номинации от седемте общини в областта, като по предварително определен регламент община Разград има право да предложи 6 състезатели за включване в десетката, а останалите шест общини – по трима. Номинациите тази година са общо 21, като община Самуил не се възползва от възможността да даде свои предложения с аргумента, че няма номинирани спортисти и отбори за включване в годишната класация „Спортист на годината“ за област Разград по посочените критерии.

YouTube

Номинираните са представители на осем вида спорт: 11 са борци, 4 са футболисти, по един представител на волейбола, конния спорт, колоездене, културизъм, хандбал и шахмат. В категорията „Най-перспективен млад състезател“ предложенията са шест – двама борци, лекоатлет, състезател по тенис на маса, хандбалист, има и номинация на състезател в два вида спорт – футбол и шахмат. Петима са номинираните за „Треньор на годината“, трима от тях подготвят състезатели по борба, по един са треньорите по футбол и конен спорт. За „Най-добър отбор за 2017 г.“ са предложени шест тима – три футболни, два по борба и един волейболен.

Заседанието на комисията е утре, 11 декември, от 10,30 ч. в зала 712 на Областна администрация, а церемонията по награждаване на най-добрите спортисти е насрочена за 11,00 ч. на 17 декември, понеделник, във фоайето на 7 етаж в Областна администрация-Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе