Областният управител поздрави още двама млади дарители на Дома за стари хора

Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен бе гост на тържествен коледен обяд, даден за обитателите на Дома за стари хора от двама млади предприемачи. Денис Рафетов и Исмаил Алишев от Разград, които се занимават с търговия, споделиха, че техен пример за добротворчество е именно Областният управител, който често прави лични дарения за хора в трудно социално положение. Двамата мъже поискали съвет от г-н Хюсмен относно това кой има нужда от съдействие. Той им препоръчал да посетят Дома за стари хора в Разград и да преценят с какво могат да помогнат. След разговор с директора Лейман Тюлеоглуева двамата решили да дадат обяд за възрастните хора, а също и да дарят две микровълнови печки.

YouTube

На тържествения обяд в ресторант „Лес” Денис Рафетов и Исмаил Алишев заявиха, че той ще стане традиция, а жестът с дарението на микровълнови печки също няма да е последен. Обядът днес бе за част от възрастните хора, а за тези, които са лежащо болни, двамата младежи бяха осигурили сладка почерпка – по парче торта.

Областният управител Гюнай Хюсмен поздрави младите предприемачи, както за доброто дело, така и за инициативността им в бизнеса и за решението им да търсят своето развитие в България. Г-н Хюсмен поздрави и обитателите на Дома за стари хора

На обяда присъства и още един от най-новите дарители на социалната институция – Шабан Салиев от Цар Калоян вчера предостави 100 пърленки за коледното тържество в Дома.

Гост на обяда бе и началник отдел „Социални дейности” в община Разград Росица Бончева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе