Раздадоха „Златните Глобуси“

Раздадоха 76-тите награди „Златен глобус”.

Те се смятат за едни от най-сериозните индикации за това кои ще грабнат и „Оскар”-ите малко по-късно тази година.

YouTube

Неочаквано филмът „Бохемска рапсодия” изпревари смятаните за фаворити ленти. А „Златен глобус” взе дори певицата Лейди Гага във вечер, която експертите определят като изненадваща.

Филмът „Зелената книга” спечели „Златен глобус” в една от престижните категории на 76-то раздаване на известните филмовите награди. Въпреки че не е нито мюзикъл, нито комедия, филмът беше отличен имено в тази категория. Той разказва за отношенията между известен чернокож музикант и белия му бодигард през 60-те години в американския Юг.

В другата главна категория – драма, беше отличен филмът „Бохемска рапсодия“, който разказва за превръщането на Фреди Меркюри в звезда.

Като най-добър режисьор беше отличен Алфонсо Куарон. Филмът му „Рома” взе и наградата за най-добър чуждестранен филм. Златен глобус за най-добра актриса спечели Оливия Колман за играта й във „Фаворитката”. Като най-добър актьор беше отличен Крисчън Бейл. Неговото превъплъщение в бившия вицепрезидент Дик Чейни се харесва много на критиците. Самият Бейл шеговито благодари на Сатаната, че му е помогнал да изиграе Чейни, който има лоша слава в либерално настроения Холивуд.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе