Честваме Деня на Разград

снимка: Papalin4o Photography

28 януари е обявен за празник на Разград, като на този ден през 1878 г. градът е освободен от турско робство. От 1994 г. тази дата се чества като Ден на Разград и е съпътствана от множество празнични събития.

В програмата са включени следните:

YouTube

На Деня на Разград 28 януари 2019 от 9:30 ч. в Храм „Св. Николай Чудотворец” ще бъде проведен Празничен водосвет и панихида за загиналите руски войни и български опълченци.

От 11:00 ч. в залата на Общински съвет-Разград ще се състои Тържествена сесия на Общински съвет Разград, посветена на 28 януари – Ден на Разград.

От 12:30 ч. в Общински културен център и тази година всички деца, родени на 28 януари ще получат своето детско парти „Честит рожден ден!”с подаръци.

Ритуалът за поднасяне на венци и цветя Поклон пред Освободителите ще бъде от 16:30 ч. на площад „Възраждане” с празнични илюминации.

Веднага след ритуала от 18:00 ч. в залата на Народно читалище „Развитие 1869“ –(стария театър) ще се проведе церемония за удостояване със званието „Почетен гражданин на Разград”. За гражданите подарък за събитието ще бъде празничен концерт акапела на„Ева квартет“, който е със свободен вход. Четирите изпълнителки са солистки на „Мистерията на българските гласове“, които имат самостоятелен репертоар, а спектакълът ще бъде придружен от атрактивно осветление.

На 29 януари 2019 от 11:00 ч. в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ побратимените градове на Разград от Румъния – Община Кълъраш и Община Слобозия правят подарък-изложба с творби на художници от Румъния. 20 картини от румънски автори ще бъдат експонирани в Художествената галерия, културен жест от двата побратимени града, по повод 28 януари. До момента има потвърждения за участие в мероприятията на делегация от Кълъраш и делегация от Слобозия.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе