Януари си отива с топло време

С температури около и над 10 градуса ще изпратим януари и ще посрещнем Малък Сечко, показва прогнозата на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология.

Днес облачността ще се увеличи, но валежи са малко вероятни. Видимостта в следобедните часове ще се подобрява, но на отделни места в низините и котловините, през по-голямата част от деня, ще остане намалена. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще е слаб до умерен и с него ще се пренася по-топъл въздух. Дневните температури ще са в широки граници: от 1°-3° в Северозападна до 10°-12° на места в Югоизточна България и Предбалкана.

Във вторник в източната половина от страната ще се усили южният вятър и дневните температури там ще са високи: над 10°, на места до 15°; по-ниски ще остават в Западна България, особено в северозападните райони, където има снежна покривка.

От вторник, главно в Западна и Централна България, ще започнат и превалявания, предимно от дъжд, в планините – от сняг, по-съществени във вторник в югозападните райони, а в четвъртък – в Централна България. В северозападните райони, а в нощните часове и по високите полета на Западна България, е възможно дъждът да се примесва и временно да преминава в сняг, с по-голяма вероятност към четвъртък-петък, когато вятърът временно ще е от запад-северозапад и с него в страната ще проникне по-студен въздух.

До петък по-малка е вероятността за валежи в източните райони, а в петък ще превали и там, с тенденция към спиране. През почивните дни ще е без валежи, отново ще се усили южният вятър и дневните температури ще се повишат, по-съществено в Източна България.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе