Стартираха ремонта на Детска ясла „Звездици“

Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев направи първа копка по проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“ в Детска ясла „Звездици“. На официалната церемония присъстваха още заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов, председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова, заместник областният управител Евгени Драганов, ръководителят на проекта Недим Тахиров, общински съветници, представители на фирмата изпълнител, ръководството на детската ясла и педагози, родители на деца, журналисти.

YouTube

Градоначалникът благодари на своя екип, който е работил усърдно по проекта, като допълни, че след ремонта детските градини ще добият още по-хубав вид и ще станат енергоефективни. Д-р Василев каза още, че след приетия вчера бюджет за 2019 година са предвидени още 100 000 лв., за изграждане на детска площадка до детска ясла „Звездици“, на ул. Арда.

Първа копка направиха д-р Василев и заместникът му Галина Георгиева, която след това заедно с директорката на детската ясла Нина Иванова плиснаха символично и менче с вода.

Днешната първа копка бе в един от 12-те обекта, които ще се реализират в рамките на проект „Ремонт, обновяване на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност в образователните институции на територията на гр. Разград“ с бенефициент Община Разград. Сградата ще бъде реконструирана и обновена, ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност, в т. ч. топлинно изолиране на външни стени и таванска плоча, нова PVC дограма, подмяна на съществуваща отоплителна инсталация, архитектурни работи по санитарно поддържане (мазилки, шпакловки, боядисване на стени и др.) възстановяване и рехабилитация на прилежащото дворно пространство и монтаж на съоръжения за игра, изграждане на достъпна архитектурна среда.

Изпълнител на строителните дейности е фирма „САВ-Разград“ ООД, строителният надзор ще се осъществява от “Агенция Стройконтрол – ВТ” ЕООД, гр. Велико Търново.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Той е на обща стойност 9 897 137,19 лв. и неговата продължителност е 30 месеца. Сред другите обекти са детските градини „Славейче“, „Райна Княгиня“, „Зорница“, „Митко Палаузов“, „Шестте ястребинчета“, „Незабравка“ и „Приказка“, детска ясла „Слънчево детство“, училищата „Екзарх Йосиф“ и „Н. Й. Вапцаров“ и изграждането на физкултурен салон към последните две.

След края на ремонтните дейности, в детската ясла ще бъде доставено оборудване и обзавеждане, което от своя страна също ще съдейства за подобряване на предоставяните услуги от заведението.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе