Група студенти от Одрин пристига на посещение в Област Разград

снимка: Papalin4o Photography

25 студенти от Одрин, Република Турция, пристигат на посещение в Област Разград утре, 8 февруари 2019г. Те са доброволци по проект, свързан с младежки дейности.

В продължение на 7 дни младите хора от съседна Турция ще посетят учебни заведения в Разград, Исперих и Самуил, ще имат творчески дискусии с участници в извънкласни форми на обучение, срещи със свои връстници от Филиал Разград на РУ“Ангел Кънчев“, посещения на социални услуги, срещи с представители на институции. В програмата им са включени и посещения на туристически забележителности в региона.

YouTube

Визитата на групата студенти е част от доброто сътрудничество между областите Разград и Одрин на база подписаната през декември 2017 г. Декларация за сътрудничество и съвместна дейност между двете администрации. Припомняме, че като част от това сътрудничество миналата година близо 700 жители на Област Разград посетиха безплатно за тях съседна Турция, голяма част от тях са млади хора, които както и връстниците им от Одрин през следващите дни, се запознаха с културното многообразие в региона.

Областният управител на Област Разград Гюнай Хюсмен домакинства на групата турски студенти съвместно със Сдружение „Младежки форум 2001-Разград“ и Сдружение „Център за съзидателно правосъдие“.
Относно настаняването на гостите от град Одрин бе оказано съдействие от Община Разград и ръководствата на всички институции – образователни, културни и спортни – които бяха включени в програмата.

Областният управител изказва благодарност на всички институции, които оказаха подкрепа в организиране на посещението!

Официалното посрещане на гостите ще бъде утре, 8 февруари 2019г., в зала 712 на Областна администрация, в 14,00 ч., като часът може да претърпи промяна в зависимост от времето, когато пристигне групата, за което ще бъдете уведомени. Ако някой от вас проявява интерес към конкретна среща на турските студенти, моля, нека да се свърже с мен за уточняване на конкретния ден и час.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе