„Заедно в час“ организира дискусия за образованието и среща с участници в програмата в град Разград

До 20 февруари „Заедно в час“ търси кандидати за учители от регион Разград.

Какво привлича успешни и мотивирани хора от различни професии да стават учители, лични истории от класните стаи и как всеки може да подкрепи положителното развитие на образованието в Разград са част от темите, които събитието „Ти си ключът за Разград“ ще засегне на 13 февруари, сряда, от 18:00 ч. в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“.

YouTube

Организатор е фондация “Заедно в час”, която работи в региона на Разград от 2015 г. за осигуряване на равен достъп до качествено образование на всяко дете. На събитието ще присъстват представители на екипа на „Заедно в час“, настоящи учители и възпитаници на програмата, които продължават да работят в региона на Разград. Те ще разкажат своите истории, какво ги мотивира да влизат всеки ден в класната стая и с какво им помага участието в програмата. Всички присъстващи ще могат още да зададат своите въпроси и да научат повече за програмата за професионално и лидерско развитие и възможностите, които тя отваря.

Събитието е безплатно, но изисква предварителна регистрация на този линк.

20 ФЕВРУАРИ – КРАЕН СРОК ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ

Срещата в Разград се провежда само дни преди крайния срок за кандидатстване. До 20 февруари всички желаещи да станат участници в програмата могат да кандидатстват с попълване на онлайн формуляр на сайта на “Заедно в час”.

Не е нужно кандидатите да имат педагогическа правоспособност и предишен преподавателски опит – тях участниците придобиват в рамките на програмата. Необходима е завършена минимум бакалавърска степен до септември 2019 г. Подробна информация за процеса на кандидатстване може да бъде намерена на сайта на организацията.

„ЗАЕДНО В ЧАС“ В РАЗГРАД

В Разградска област в момента като участници в програмата преподават четирима души, а трима възпитаници продължават да работят като учители в региона. През 2018 г. част от учителите в програмата от различни училища стартираха и специален извънкласен проект за развиване на умения на учениците, чиято цел е да ги подкрепи да бъдат по-успешни и осъзнати за собственото си развитие. През март предстои втора част от проекта, която ще предостави възможност на учениците да работят с ментори.

През годините възпитаници на „Заедно в час“ са организирали и други разнообразни инициативи и програми за учениците – клуб по финансова грамотност, учебни ескейп стаи, летни училища и др. Дългогодишен корпоративен партьнор на програмата в региона на Разград е и „Амилум България“ ЕАД. „Заедно в час“ е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“, която целенасочено инвестира в региона на Разград през проекти в различни сфери.

ЗА „ЗАЕДНО В ЧАС“

Програмата на “Заедно в час” подготвя завършващи студенти и хора с опит от различни професионални сфери да станат учители в български училища за най-малко две години, след което да продължат да допринасят за по-добро образование в България. Програмата за професионално и лидерско развитие включва интензивни обучения, теоретична и практическа подготовка, подкрепа от опитен професионалист в образованието, стажове, работа по проекти и достъп до голяма общност от партньори и съмишленици на организацията. По време на двете години преподаване участниците в програмата получават месечен финансов стимул като допълнение към заплатата от училище.

През септември 2018 г. програмата на “Заедно в час” спечели първо място в категориите “Най-добра обучителна програма” и “Най-добра програма за кариерно развитие” на националния конкурс “Работодател на годината” на форума “Кариера в България. Защо не?”.

„Заедно в час“ е част и от глобалната мрежа Teach for All, която обединява активни образователни организации в близо 50 държави по цял свят.

Ако имате интерес да направите интервю с участник в програмата от региона на Разград или искате да научите повече за програмата, не се колебайте да се свържете с нашия екип.

За контакти и допълнителна информация:

Павлина Радославова
сътрудник „Маркетинг и комуникации“
Фондация „Заедно в час“

+359 894 468 116| 02 988 06 88 | [email protected]
Collider Activity Center | бул. Цариградско шосе 111В,
София 1784 | www.zaednovchas.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе